Црвени крст у промоцији здравља

Град Крагујевац, као и Светска здравствена организација, сваке године, на данашњи дан, 7. априла, обележавају Светски дан здравља.

Институт за јавно здравље у Крагујевцу и градска организација Црвеног крста константно раде на промоцији здравља и здравијег живота.

У јеку глобалне пандемије не можемо, а да не говоримо о вирусу које је задесио цео свет, алии о томе како да се што пре вратимо нормалном животу.

Због све већег броја пацијената који болују од короне, самим тим и ангажовања лекара и медицинског особља са различитих клиника, поново се намеће питање шта је са грађанима који болују од других болести и да ли су они угрожени због борбе са ковидом.

Црвени крст у сарадњи са здравственим установама учествује у промоцији здравља, унапређењу здравља појединих групација становништва и превенцији болести.

Црвени крст свој посао обавља уз помоћ младих волонтера, а њихова улога је, поред преношења знања из разних области, и промоција и унапређење здравља.

Брига о здрављу би требало свима да буде доживотна навика.

Процењује се да се чак половина хроничних болести може спречити бољом бригом о здрављу у свакој животној доби.

За промене набоље никада није касно.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *