“Црвено, позориште зелено“ – 17 представа на фестивалу еколошких  представа

Четврти фестивал еколошких  представа “Црвено, позориште зелено“ у организацији  Центра за еколошко образовање и одрживи развој одржан је у Првој техничкој школи.

Дводневна манифестација организована је уз подршку града Крагујевца. На Фестивалу је учествовало 17 представа, тринаест из вртића и четири из основних школа.

Еколошки фестивал одржан је и овога пута са циљем да се подигне свет о очувању животне средине код најмлађих.

Мали глумци отворили су еколошки драмски фестивал представом “Чудна шума”, говорили о рециклажи и  поручили својим вршњацима да многи предмети које свакодневно користимо, а то су пластична  амбалажа, кесе или папир могу поново да се користе после рециклаже.

Очување средине која нас окружује је од великог значаја за опстанак планете, поручили су мали глумци на четвртом Фестивалу еколошких предства.

У представама је своје глумачко умеће показало око сто деведесет малишана из вртића и основних школа из Крагујевца, Баточине, Лапова, Стојника и Кнића. У припреми представе учествовало је 44 васпитача.

Дводневни дечји еколошки фестивал био је у знаку добре посећености. Публика је бурним аплаузом поздравила мале глумце а стручни жири оценио је најбоље представе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *