“Чујемо се видимо се, упознајмо једни друге”

Удружење грађана “Експрес” и тим Хуманитарног радија организовали су у просторијама Црвеног крста, културно уметничку манифестацију под називом “Чујемо се, видимо се, упознајмо једни друге”, посвећену особама са инвалидитетом.

Културно уметничка манифестација под називом “Чујемо се видимо се, упознајмо једни друге”, организована је поводом предстојећег Међународног дана толеранције, ради промовисања различитости, толерантности на разлике, сузбијању и рушењу стереотипа, етикетирању, изолацији особа са инвалидитетом и представника друштвено угрожених група.

Најважније је да се, како кажу, у удружењу, едукује здрава популација, да им се покаже да особе са инвалидитетом не траже само помоћ, већ да могу бити веома агилни, вредни, весели и пуни жеља за животом.

На овој манифестацији представило се око 20 учесника из различитих удружења, и то талентовани музичари, песници, а све са циљем да скрену пажњу на проблеме и дискриминацију са којима се ова популација сусреће, али и како кажу у овом удружењу, да се уз песму и музику добро забаве и размене искуства.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *