Да ли ће смањење пореза подстаћи запошљавање?

Ослобађање појединих категорија запослених од плаћања дела пореза и доприноса, према мишљењу почасног председника Уније послодаваца Србије Небојше Атанацковића допринеће већем запошљавању, пре свега младих људи.

У Савезу самосталних синдиката Србије наводе да нису сигурни какве ће ефекте имати најављена умањења пореза на зараде запослених млађих од 40 година

У Унији послодаваца Србије кажу да ће прва најављена мера, а реч јер о трогодишњем ослобађању од плаћања пореза и доприноса у износу од 70 одсто на плате оних који се запошљавају први пут и примају најмање просечну плату, бити стимуланс за послодавце да запосле младе људе.

Младима, односно једној групи младих ће, према његовим речима, велико олакшање и стимуланс бити и најављено укидање обавезе плаћања годишњег пореза на доходак за млађе од 40 година.

Са друге стране, у Савезу самосталних синдиката Србије тврде да нису сигурни какве ће ефекте имати најављена умањења пореза на зараде запослених млађих од 40 година и да ли ће то довести до повећања плата.

У Самостланом синдикату нису сигурни ни да ће трогодишње смањење пореза на зараде, у висини од 70 процената за младе који се први пут запошљавају, довести до раста њихових плата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *