Да ли Крагујевчани више купују на Шареној пијаци или у кинеским радњама?

Епидемија Корона вируса у свету се стабилизује, међутим, због великог броја оболелих стиче се утисак да грађани мање посећују кинеске радње, а да чешће купују домаће производе у локалним продавницама.

Истраживали смо да ли грађани, због појаве корона вируса, а у потрази за јефтинијим производима више купују на  Шареној пијаци.

Када се помену приступачне цене робе, прве асоцијације су кинеске радње и Шарена пијаца.

Иако Крагујевчани радо посећују ова продајна места, постали су обазривији приликом куповине у кинеским продавницама након појаве Корона вируса.

Интересовање за куповину на „бувљаку“ увек је велико, а да ли се купци чешће, макар у овом периоду, одлучују за пијацу него за кинеске радње покушали смо да сазнамо управо на Шареној пијаци.

Са друге стране, продавци поручују да нема разлике у броју купаца. Кажу да овај период није толико погодан за трговину и да они не примећују пораст продаје. За Корона вирус су чули од људи, купци пазаре не питајући за порекло робе.

Док се једни воде крилатицом да је „боље спречити него лечити“, за друге је, ипак, боље куповати од наших људи.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *