Да ли се 21. октобaр довољно поштује у школама?

“Приступ 21. октобру у светлу савремених ратова” била је тема разговора у фокусу у Првој крагујевачкој гимназији, у организацији Центра за изградњу мира из Крагујевца.

Да ли је 21. октобар и злочин које се догодио на тај дан, део крагујевачког културног индетитета и да ли о овој теми треба да се говори у школама, како би се октобарским страдањима дао посебан значај, нека су од питања постављених у оквиру диијалога о Приступу 21. октобру у светлу савремених ратова.

Центар за изградњу мира је новија невладина организација у Крагујевцу, основана у фебруару ове године, у намери да својим постојањем доприноси промовисању и идентификовању Крагујевца као града мира.

По први пут, Центар за изградњу мира, покренуо је дијалог на тему „Приступ 21. октобру у светлу савремених ратова“, у којем су учествовали професори историје, грађанског васпитања, верске наставе, социологије, српског језика, као и ученици, чланови руководства Ђачког парламента са једне стране, и угледни грађани града Крагујевца са друге стране.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *