Да ли су Крагујевчани за вакцинацију?

У Србији је данас почела масовна вакцинација грађана против корона вируса.

Према плану имунизације, поред старијих, на реду за вакцинацију су просветни радници, припадници војске и полиције, као и новинари.
Истраживали смо да ли су грађани Крагујевца за вакцинацију.

У Србији је тренутно више од 350 хиљада грађана пријављено за вакцину против ковида 19.

Циљ пријаве преко еУправе или кол центра је да се што пре вакцинише што већи број грађана и да се постигне колективни имунитет.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да ће се са локалним самоуправама радити да се направе пунктови за масовну вакцинацију, по угледу на пункт на Београдском сајму.

Већина грађана Крагујевца је за вакцинацију против корона вируса.

Према подацима Института за јавно здравље, у Шумадијском округу, од 25. децембра до 16. јануара прву дозу Фајзерове вакцине примило је 811 особа.

У крагујевачком Клиничком центру вакцинисано је 365 запослених, Дому здравља – 50, Институту за јавно здравље – 19, домовима здравља у Аранђеловцу и Баточини по 15, Геронтолошком центру – 100, Заводу за збрињавање одраслих Мале пчелице – 120 и 37-оро старијих од 75 година у Крагујевцу.

Првих 50 коринсика услуга Геронтолошког центра који су први вакцинисани у Крагујевцу примило је и другу дозу Фајзерове вакцине.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *