У Крагујевцу масовна имунизација на девет пунктова

Седници државног врха и Оперативног тима за вакцинацију присуствовали су градоначелници и председници општина из неколико управних округа Србије.

Градоначелник Никола Дашић изразио је задовољство што ће у Крагујевцу бити организована имунизација на девет градских пунктова, али и на другим местима – у спортској хали Парк, у установама социјалне заштите, али и у радним организацијама.

Дашић је упутио апел Крагујевчанима да се у што већем броју пријаве за вакцине против ковид 19 које су допремљене у Србију, а чију је употребу одобрила Агенција за лекове и медицинска средства.

Имунизација становништва представља излаз из дуготрајне пандемије услед корона вируса, а масовно вакцинисање условиће стабилнију здравствену ситуацију.

Грађани су у прилици да се по сопственом избору или у сарадњи са изабраним лекаром одлуче коју ће вакцину примити, а на располагању је неколико иностраних чију је употребу одобрила Агенција за лекове и медицинска средства.

Србија је једна од ретких земаља у свету која је успела да набави већи број вакцина, али и организује електронску пријаву грађана за имунизацију.

Градоначелник Никола Дашић најавио је да је Крагујевац спреман за масовну вакцинацију.

Вакцинисање ће условити бољу здравствену заштиту грађана и мањи број заражених корона вирусом.

Велики број инфицираних ковидом 19 у предходном периоду створио је огроман притисак на здравствени систем, јер су бројни пацијенти широм Србије били хоспитализовани, а многи су и изгубили битку са смртоносним вирусом.

Због тога Кризни штаб, лекари, челници локалних самоуправа апелују на грађане да заштите своје здравље и здравље људи који су у њиховом окружењу.

Масовна имунизација грађана ће бити организована у наредном периоду у свим градовима и општинама у Србији.

Значајно је напоменути са се на листи приоритета за имунизацију налазе људи трећег животног доба, хронични болесници али и радно активно становништво које је свакодневно у контакту са велим бројем људи међу, којима су здравствени радници и новинари.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *