Да се млади након провода на безбедан начин врате кући

Агенција за безбедност саобраћаја подсећа младe возачe и онe будућe од опасности вожње и учешћа у саобраћају под дејством алкохола.  в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја, Бранко Стаматовић, рекао je да редовно подсећају на теме безбедне вожње и брину о томе како да се млади након овог провода на безбедан начин врате кући.

„Важно је да апелујемо на све младе да уколико су конзумирали алкохол не седају у аутомобил, и то да не чине уколико је возач конзумирао алкохолˮ.

„Алкохол има низ штетних последица, на првом месту време реакција и процена возача су знатно успореније, процене су знатно лошије.

Све то возаче под дејством алкохола доводи у ризик и то посебно наглашавамо младима да уколико су конзумирали алкохол не седају за волан, ни у ком случајуˮ, рекао је Стаматовић.

Оно што је карактеристично за младе, додао је, јесте жеља за доказивањем у неком друштву, посебно у већим групама и како су фестивали неко место где треба да се проведу, треба да знају да су права забава и провод само онда када безбедно стигну кући.

Помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, Златко Беленцан, поручује да је Управа стручни партнер свим учесницима у саобраћају посебно овом приликом.

Надлежни апелују на младе али и на родитеље да посебну пажњу скрену на тај повратак кући након оваквог провода, као и да деци објасне које су последице не само вожње под дејством алкохола већ и вожње са неким ко возилом управља у таквом стању.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *