Дан ФМН у Крагујевцу – додељене дипломе и награде

Поводом обележавања Дана Факултета медицинских наука у Крагујевцу организована је свечана додела диплома докторима медицине, магистрима фармације, лекарима специјалистима и субспецијалистима, мастер менаџерима у здравству, струковним медицинским сестрама и физиотерапеутима.

Најсвечанији дан у животу сваког студента и факултета је дан доделе диплома и награда.

За Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу је то био 5. децембар када су, према традиционалном протоколу, прочитана имена овогдишњих дипломаца интегрисаних академских студија, њих 80, након чега су нови доктори медицине положили Хипократову заклетву, коју је прочитао Жељко Ивошевић, најбољи дипломац генерације.

Представљена су и 83 магистра фармације, 25 доктора стоматологије, 67 специјалиста и субспецијалиста.

На исти начин промовисани су и по 30 нових струковних сестара и физиотерапеута и 21 магистар менаџмента у здравству.

Обраћајући се дипломцима, декан Факултета медицинских наука у Крагујевцу, проф. др Владимир Јаковљевић је нагласио да је поносан на заједнички успех, истакавши да је пандемија велики изазов за студенте медицинских наука, јер ће им крај школовања и почетак професионалног живота бити обележен вирусом Ковид 19.

Најбољим студентима свих година и програма факултета додељене су награде, а сви награђени су, према устаљеном обичају факултета, добили дукате.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *