Субвенције за приватне вртиће за још 200 малишана

Градско веће донело је одлуку да повећа број малишана који ће бити смештени у приватне вртиће, а чији ће боравак суфинансирати локална самоуправа.

То значи да ће за још 200 деце Град признати право на накнаду дела трошкова боравка у приватним предшколским установама.

Око 260-оро малишана који имају 61 бод биће писано до 14. децембра, а почетком 2021. године биће познато да ли ће бити и трећег уписног круга. Број деце чији ће боравак у приватним обдаништима суфинансирати град Крагујевац у 2020/21. години је са 2300 повећан на 2500 малишана.

Градско веће је донело ову одлуку узимајући у обзир интересовање родитеља да питање смештаја и боравка деце реше у приватним предшколским установама, затим број малишана на листи чекања, као и чињеницу да се признавање права врши на основу поднетих захтева родитеља, све до објављивања јединственог јавног конкурса за пријем деце на целодневни боравак у предшколскеустанове чији је оснивач град Крагујевац, а који се обично објављује почетком марта текуће за наредну радну годину.

За разлику од приватних, у државним предшколским установама неће бити повећања броја деце чији се боравак субвенционише из градске касе.

Укупно 17 приватних предшколских установа, поред две државне, укључено је у систем предшколског система образовања и васпитања.

За 2020. издвојено је око 260 милиона динара, а у наредној години ће тај износ бити већи – око 300 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *