Дан пешачења у Крагујевцу

У Крагујевцу је одржан Дан пешачења.

Спортско рекреативној манифестацији одазвали су се чланови Планинарског друштва „Жежељ“ затим планинарско еколошког клуба „Гора“, заинтересовани грађани, ученици, као и преставници локалне самоуправе који су шетњом од Спомен фонтане у Великом Парку до шумаричког језера обележили овогодишњу планинарску акцију.

Љубитељи природе, рекреације, здравог начина живота и навика окупили су се код Спомен фонтане „Рањеник“ у Великом парку како би ове године били део спортско рекреативне и еколошке колоне.

Пешаци свих генрација. Индивидуално, у друштву, чак и са кућним љубимцима припремили су се за лагану шетњу најзеленијим делом Крагујевца.

Пешачење је од изузетног значаја за здравље и имунитет појединаца и колектива као и одржавање менталне хигијене.

У време пандемије пешачење је више него корисно, а због чињенице да се све више људи опредељује за вожњу и да је скоро дуплиран број аутомобила у градовима Србије овај вид рекреације је добродошао свим генерацијама учесника планинарске акције.

Дан пешачења организовала су планинарска друштва „Жежељ“ „Гора“ уз подршку Министарства омладине и спорта и Планинарског савеза Србије.

У Крагујевцу се ова спортско рекреативна манифестација одржава дуги низ година, једино је прошле године због пандемије имала другачија правила на стази.

Овогодишња је потврдила да је пешачење једноставан и забаван начин да се поново осети радост лаког хода, али и несумњиво поврати расположење.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *