Освежена „Лепа Брена“

Уз подршку станара Месне заједнице „Лепеница“ активисти Крагујевачке иницијативе Еко парк данас су уређивали простор око вишеспратнице у улици Драгослава Срејовића.

Акција је подразумевала сређивање дечијег игралишта, кречење фасаде и уклањање графита.

Активисти овог удружења раније су засадили липе, а како најављују ту није крај озелењавању урбаног простора у овом делу града.

Овог викенда неочекивана гужва око „Лепе Брене“. Активисти Крагујевачке иницијативе Еко парка трудили су се на све начине да освеже, уреде партер познате вишеспратнице.

Они су уклонили отпатке, траву између стаза, али и кречили део фасаде који је наружен свакојаким порукама.

После неколико сати, простор који се налази поред корита реке Лепенице и дечијег игралишта одисао је свежијим и лепшим изгледом.

Станари осталих зграда у граду могу да очекују активисте Крагујевачке иницијативе уколико их позову.

Кажу да су отворени сви контакт телефони и да је довољно да им се придуже комшије из било које зграде који желе да им се освежи простор испред колективног стамбеног објекта, све док временске прилике током предстојеће јесени то дозволе.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *