Даница Крстић представила свој први албум

Млада уметница Даница Крстић јуче је у Каменој сали Радио Београда окупљеним новинарима и колегама представила свој албум првенац под називом „Под гором се шетало девојче“.

О Даничином ванредном таленту говорили су њени сарадници, искусни музичари – шеф народног оркестра РТС-а Влада Пановић, истакнути солиста народне музике Мерима Његомир, као и директор ПГП РТС-а, композитор Владимир Граић.

Сви су сложни у томе да је Даница Крстић у данашње време ретка појава на културној сцени Србије – спој талента, рада, младости и лепоте.

Њен глас буди емоције, а несвакидашњи музички избор ове младе девојке пружа наду да ће српска традиционална музика имати представнике и у годинама које долазе.

Даница је уживо отпевала три песме са албума: Под гором се шетало девојче – насловну нумеру, чији је комплетан аутор Влада Пановић, Не доноси беле руже и Јеси л’ чуо мили роде.

Као посебну музичку посластицу, Крстићева је са својим колегиницама са Факултета музичких уметности извела и Три девојке збор збориле, традиционалну песму из сплета песама којим су ове девојке победиле на фестивалу у Румунији прошле године.

Даница је студент треће године Етномузикологије, а са непуне 22 године иза себе има богату музичку каријеру.

Од шесте године са успехом пева традиционалну српску музику. Наступала је и побеђивала на бројним фестивалима, била је победник РТС-овог серијала „Шљивик“ 2012, у категорији вокалних солиста, а 2015. се нашла у финалу српског избора за „Евросонг“.

Круна досадашње каријере ове талентоване девојке је албум у издању ПГП РТС-а.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *