Дашић: Град хоће и може да помогне

Захваљујући докапитализацији града Крагујевца у износу од 70 милиона динара, пре две године, тадашњи Шумадија ДЕС избегао је сигурну ликвидацију.

Намиривањем обавеза из прошлости, односно улагањем у капитал предузећа, преузимањем удела и оснивачких права од Републике град, сада као већински власник, полако враћа предузеће на пут старе славе.

О проширењу производног програма руководство је разговарало са градоначелником Николом Дашићем.

Град хоће и може да помогне. За почетак, разговарало се о набавци опреме за производњу тартан подлоге.

Схватили смо да као град плаћамо јако високу цену подлога за терен, за нашу децу.

Са друге стране имамо, да тако кажем, градску радионицу Шумадија која то може јефтиније и повољније директно да уради за нас.

Беспотребно је да новац остављамо на тржишту када има ко то да нам ради“, навео је Дашић.

Предузеће Шумадија бави се израдом намештаја по мери за све врсте намена, мобилијара за дечија игралишта, школских игралишта и теретана на отвореном, свих врста ограда и капија, опреме за свлачионице, рампи за особе са инвалидитетом, металних конструкција различитих намена.

Ово није улагање у пропалу фирму. Ми смо потребни граду и као што смо показали можемо много тога да обавимо.

Интензивно се ради на обнови дечијих игралишта, кренули смо у обнову спортских терена и парковских мобилијара.

Такође, овим потезом показујемо да бринемо о најугроженијој групи људи у нашем друштву, а то су особе са инвалидитетом које овде раде и зарађују своју плату“, изјавила је Јасмина Михајловић, директорка предузећа Шумадија

Ово крагујевачко предузеће настало је као заштитна радионица по завршетку Другог светског рата.

Касније се специјализовало за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, Данас запошљава 61 радника од чега је 35 особа са инвалидитетом.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *