Дашић: Ниједно село у околини Крагујевца не смемо да заборавимо

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић и саветница градоналечника за аграрну политику Снежана Живановић Катић са сарадницима посетили су данас пољопривреднике у селу Ресник.

Том приликом, мештани су их упознали са проблемима са којима се свакодневно сусрећу, а било је и речи и о томе на који начин локална самоуправа може да помогне пољопривредним произвођачима у Реснику и олакша им живот и рад на селу.

Представљен је и аграрни буџет за 2022. који је дупло већи од прошлогодишњег.

Пољопривредни произвођач Срба Ђорђевић има 47 година, са породицом живи у Реснику и бави се искључиво пољопривредом.

Сеје кукуруз, јечам и пшеницу, а бави се и сточарство. Каже да је од Нове године поскупело ђубриво, компоненте за прављење концентрата, нафта.

Уз помоћ локалне самоуправе набавио је неколико пољопривредних машина. Сматра да град може да помогне у изградњи локалних и атарских путева, мада би и мештани требало да обрате пажњу на своје парцеле.

Мештани Ресника могли су да се упознају са порограмом подршке кроз субвенције и подстицаје из локалног буџета за развој пољопривреде у овој години.

Градоначелника Крагујевца највише су занимали проблеми са којима се житељи Ресника суочавају.

Посету Реснику градоначелник Крагујевца је искористио да обиђе и школу Срета Младеновић коју похађа 70 ђака, што је за једно село солидан број.

Велика снага Ресника су млади и деца, а на граду је да нађе начине да ову, као и све остале школе у граду и окружењу обнови.

У школи је столарија у лошем стању, зидови нису окречени, учионице се греју на бубњаре, а Ресник заслужује да има школу коај је прилагођена броју ученика и ввремену у коме живимо.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *