Дебата о агенцијском запошљавању

Закон о агенцијском запошљавању који је ушао у скупштинску процедуру тема је трибине која је одржана у Крагујевцу.

Дебату под називом „Агенцијски рад и унајмљивање радника“ организовао је Зрењанински социјални форум уз подршку Улоф Палме Центра и Савеза самосталних синдиката Крагујевца.

Модератор трибине и председник Савеза самосталних синдиката Крагујевца Југослав Ристић је, међу замеркама које се односе на Закон о агенцијском запошљавању, навео да нема ограничавања у запошљaвању, што би могло, како тврди, да доведе до ситуације да сви радници у једном предузећу буду запослени преко агенције.

О значају јачања синдикалних организација и агенцијском раду говорио је и Бранислав Маркуш из Зрењанинског социјалног форума који за Закон о агенцијском запошљавању каже да није урађен на задовољство како синдиката, тако и радника.

На трибини која је одржана у Крагујевцу присуствовали су представници синдикалних организација и удружења грађана.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Дебата о агенцијском запошљавању”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *