Дечак прва беба рођена у православној Новој години у Крагујевцу

Прва беба рођена у православној Новој години у Крагујевцу је дечак кога је на свет донела Ана Аничић, шест минута псоле поноћи, у крагујевачком породилишту.

По традицији, првој беби рођеној у Новој години по јулијанском календару, град поклања честитку у вредности од 100 хиљада динара, а у име локалне самоуправе поклон је уручио Мирослав петрашиновић, председник Скупштине града.

Дечак, тежак четири килограма и 190 грама прва је беба која се родила у Новој години по јулијанском календару у крагујевачком породилишту.

Њега је, шест минута након поноћи родила Крагујевчанка Ана Аничић. Мама и беба су добро, а дечак је треће дете у породици Аничићић.

У Породилишту Клиничког центра у Крагујевцу кажу да је у прошлој години било 2173 порођаја, а да је u 2021. већ рођено 80 беба.

У овом дану до 11 часова рођене су три бебе – два дечака и једна девојчица.

У име града, поклон честитку је уручио председник локалног парламента Мирослав Петрашиновић.

Пригодне поклоне у виду носиљки добиле су и све бебе које су данас рођене.

У локалној самоуправи подсећају да град значајну пажњу поклања унапређењу друштвене бриге о деци и предузима бројне активности у области популационе политике, уз напомену да у крагујевачком Клиничком центру изузетно успешно ради Центар за биомедицински потпомогнуту оплодњу и да град Крагујевац, поред РФЗО-а, финансира још два поступка вантелесне оплодње.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *