Дечија игралишта у Крагујевцу на мети несавесних малолетника

Дечија игралишта у Крагујевцу често су на мети несавесних малолетника који оштећују справе намењене малишанима.

Велику штету претрпело је инклузивно игралиште у центру града, а слично је и на другим местима где се окупљају најмлађи.

Овакво понашање изазвало је реакцију и велику полемику на друштвеним мрежама.

Забринути грађани сматрају да се то може спречити повећаним надзором и позивају надлежне да се, када већ то поједини родитељи не чине, укључе у решавање овог проблема.

Седам месеци након отварања, прво инклузивно игралиште у Крагујевцу прилично је оштећено.

Оближња камера забележила је дивљање тинејџера на вртешки намењеној деци са посебним потребама.

И док се на друштвеним мрежама води дебата о овим догађајима, највише трпе малишани за које је ово игралиште направљено.

На справама поједина деца су написала своја имена и податке у коју школу иду. То је дало идеју иницијаторима изградње инклузивног игралишта како да реше овај проблем.

Слично је и на дечијем игралишту у Великом парку. Према речима родитеља, ту се често окупљају средњошколци и оштећују справе намењене најмлађима.

Недавно су уклоњене оштећене љуљашке. Немоћан је и чувар који је задужен за ово место. Натписи са правилима понашања и информацијама за пријеву штете такође су мртво слово на папиру.

Као решење за ове проблеме забринути грађани наводе већи надзор и ангажовање надлежних.

Док се на друштвеним мрежама води полемика да ли су они који оштећују дечија игралишта хулигани или вандали, сигурно је да овако могу да се понашају само малолетници са недостатком емпатије и кућног васпитања.

Извештава новинар РТК Сашћа Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Дечија игралишта у Крагујевцу на мети несавесних малолетника”

  1. Igraliste u Velikom parku ne cuva niko! Koji cuvar o cemu pricate? Grad vise ne placa cuvara i zato se desava to sto se desava. Pridje covek upozori, udalji iz igralista, zakljuca igraliste u 22h. Tog coveka NEMA MESECIMA. O cemu pricate?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *