Делегација града Крагујевца у Кијову

Делегација града Крагујевца у којој су члан Градског већа за спорт, Предраг Стевовић и помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић, бораве у Кијову, граду Јужноморавске регије Чешке Републике, где присуствују отварању међународног летњег Youbasket 2023 кампа, који сваке године окупи око 300 младих.

Међу редовним учесницима су крагујевачки кошаркаши, чији је одлазак подржао град Крагујевац, а који ће се ове године дружити са младима из Енглеске, Пољске, Чешке и Словачке.

Током боравка у Кијову, делегација града Крагујевца разговарала је са градоначелником и његовим сарадницима о досадашњој и будућој сарадњи два града, чији су представници 2018. потписали меморандум како би два народа, а посебно деца и млади ефикасно развијали односе у области образовања и спорта кроз размену знања, искуства и примера добре праксе.

Реч је о изградњи два идентична спортска терена, једног у Крагујевцу, као донација Владе Чешке и другог у Кијеву или у неком од других градова Јужноморавске регије.

На радост наше деце и Крагујевчана град ће добити нови спортски терен, а са друге стране, поручио је Стевовић продубићемо и учврстити сарадњу два града. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *