Делегација угледних шпанских научника у Крагујевцу

Сарадња Универзитета у Крагујевцу и Краљевске академије економских наука Шпаније доказ је опредељености наше високообразовне установе да увек буде део светских научних токова, изјавио је градоначелник Никола Дашић, на пријему који је организован за делегацију угледних шпанских научника из области економије и техничких наука.

Делегацију из Шпаније предводи председник Краљевске академије економских наука Шпаније, др Хајме Хил Алуха, који је јуче промовисан у почасног професора Универзитета у Крагујевцу.

У циљу унапређења заједничких научних истраживања на тему повезаности вештачке интелигенције и економских наука, потписан је уговор о сарадњи између Краљевске академије економских наука Шпаније и Универзитета у Крагујевцу.

Председник Краљевске академије економских наука Шпаније, др Хајме Хил Алуха каже да је одушевљен топлином којом зрачи Крагујевац и његови грађани.

Сарадња између Краљевске академије економских наука Шпаније и Универзитета у Крагујевцу највише ће значити студентима на одсеку за Шпански језик, али и студентима других факултета – Економског и Факултета инжењерских наука који се баве вештачком интелигенцијом.

На пријему у Градској управи је најављено и да ће ускоро, на седници Краљевске академије економских наука у Барселони, ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић бити изабран за почасног члана ове престижне високообразовне установе.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *