Део закупаца са зелене пијаце ради у Ердоглији

Због реконструкције централне градске зелене пијаце сви закупци тезги сада раде на пијацама које се налазе у насељима Аеродром, Ердоглија, Бубањ и Бресница.

Суграђани који живе у овим градским насељима могу да пазаре све врсте производа које су се раније продавали на градској пијаци.

Пијаца у насељу Ердоглија је реконструисана, на тој локацији пребачене су тезге из млечног павиљона са зелене пијаце.

Затворена пијаца у насељу Ердоглија сада ради у пуном сјају.

Цео простор је реновиран, на чистим и дезинфикованим тезгама пијачни продавци који су пребачени са градске зелене пијаце продају воће, поврће, мед, јаја, воштане свеће и резано цвеће.

Део закупаца који су у млечном павиљону на зеленој пијаци продавали сир, кајмак, млеко и свеже живинско месо сада раде на овој локацији.

Њихови производи смештени су у 12 расхладних витрина а цена робе остала је иста као и на зеленој пијаци.

Цене су непромењене и за остале намирнице, воће, поврће.

Закупци тезги наводе да су задовољни радом у новим условима.

Крагујевчанка Милка Стојановић наводи да редовно посећује пијацу у Ердоглији.

Овај пијачни простор ради од 7 до 15 часова радним данима и викендом. Тезге су препуне разноврсне робе.

У Јавном комуналном предузећу “Шумадија” кажу да су закупцима са централне градске пијаце омогућили продају у неколико градских насеља Ердоглији, Бресници, Аеродрому и пијаци Бубањ.

Такву одлуку је било неопходно сповести имајући у виду да ће неколко месеци трајати потпуна реконструкција градске зелене пијаце.

Како би се инфекција корона вируса спречила у овом пијачном простору предузете су све мере заштите.

Подови и тезге се редовно дезинфикују, продавци носе заштитну опрему, маске и рукавице а сваког купца који улази у овај пијачни простор дочекује редар који им дезинфекционим средством прска руке.

На улазу је постављена дезинфекциона баријера. У пијацу улази мања група људи која уз потребно физичко растојање обавља куповину.

Препорука стручњака је да грађани који посећују затворене пијаце обавезно носе заштитну опрему.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *