Деоница аутопута кроз Баточину до краја године

У путну инфраструктуру на подручју Шумадијског управног округа у претходне три године уложено је близу две милијарде динара, док су за 2018. предвиђене инвестиције од око 500 милиона динара,

изјавила је данас у Аранђеловцу Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, након састанка са представницима шумадијских општина.

Она је, овом приликом, најавила и завршетак изградње деонице ауто-пута кроз Баточину до краја ове године.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, у оквиру редовних активности, састала се данас у Аранђеловцу са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем и председницима општина Шумадијског округа.

Састанак је организован у циљу информисања о проблемима и потребама ових локалних самоуправа, а говорило се о путној инфраструктури и процесу озакоњења.

Према речима министарке Михајловић, не постоји градоначелник или председник општине, као ни члан Владе Србије, који није заинтересован за већа улагања у путну инфраструктуру, без обзира на то да ли се ради о главим, регионалним или локалним путевима.

Предлоге и сугестије, које су изнели представници шумадијских општина и града Крагујевца, размотриће надлежни у Министарству грађевинарства, саобраћаја и нфраструктуре, који су нови састанак са истим учесницима заказали за два месеца.

Министарка је, такође, изразила задовољство досадашњим током процеса озакоњења у Шумадијском округу и понудила помоћ министарства, како би тај посао био што пре завршен.

Она је, овом приликом, грађанима Аранђеловца уручила решења о озакоњењу објеката, на која су неки од њих чекали више од десет година.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *