„Десет минута за спас туризма“ у Крагујевцу

Туристички радници из Крагујевца, Чачка, Краљева, Велике Плане, Ћуприје, Новог Пазара и других градова, окупили су се у Пешачкој зони, на манифестацији под називом „10 минута за спас туризма“, како би још једном указали на проблеме са којима су суочени због пандемије вируса корона.

Они су апеловали на надлежне у држави да помогну запосленима у туризму да превазиђу кризу у којој се налазе.

Спасимо туризам – поручили су из Крагујевца запослени у туристичким агенцијама из десетак градова у Србији.

Они су се, најпре, окупили на паркингу испред Музеја „21. октобар“, одакле су аутобусима, уместо на атрактивне туристичке дестинације, на које су водили путнике претходних година, кренули у вожњу градским улицама.

На ово путовање, симболично, понели су кофере, путне торбе, лежаљке, сунцобране… Уместо у хотелским собама и на плажама, поставили су их у Пешачкој зони, како би још једном указали на проблеме са којима су суочени због пандемије вируса корона.

Манифестацији под називом „10 минута за спас туризма“, присутвовали су и туристички радници из Горњег Милановца, Јагодине, Параћина, Смедеревске Паланке и других градова. Слични скупови одржани су и у Новом Саду, Нишу и Београду.

Држава је туристичким радницима у Србији, у оквиру првог пакета мера за помоћ привреди, исплатила три минималне зараде. То се, кажу запослени у туристичким агенцијама, испоставило као привремено решење проблема, јер овај сектор и даље не може да функционише због забране путовања.

Уверени су да ће надлежни имати разумевања за ситуацију у којој се налазе и да ће изаћи у сусрет њиховом апелу за помоћ.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.