Кол центар Дома здравља имао преко две и по хиљаде позива

Тропски дан, са високом температуром ваздуха који је за нама изазвао је велике здравствене тегобе код Крагујевчана.

Кол центар крагујевачког Дома здравља, током јучерашњег дана, позвало је више од две и по хиљаде грађана који су заказивали прегледе код изабраног лекара или лекара специјалисте.

Лекари наводе да екстремна промена времена са високим осцилацијама у теператури ваздуха и нагле атмосферске падавине знатно утичу на здравље људи, посебно хроничних болсника.

Кол центар крагујевачког Дома здравља отворен је за све грађане како би добили потребне информације или ступили у контакт са лекарима, сваког радног дана од 7 до 20 часова.

На стотине Крагујевчана који се лече у амбулантама Дома здравља последњих дана заказује прегледе код изабраног доктора или лекара који раде у специјалистичким службама.

Оператери преусмеравају позиве грађана и дају информације о радном времену изабраних лекара и специјалиста. Правила нема када је телефонска веза највише оптерећена.

Нагла промена времена последњих дана највише је утицала на хроничне болеснике који су се јављали изабраном лекару.
Крагујевчани су се жалили на проблеме са крвним притиском, малаксалошћу, гушењем, а највећи број долазака код изабраног лекара имали су хронични пацијенти.

Лекари стално упозоравају грађане да се придржавају добро познатих савета, како не би дошло до погоршања здравственог стања, посебно код хроничних болесника.

Метеоролози наредних дана најављују талас топлог времена када се очекују спарни и топли дани, па се саветује опрез, лакша исхрана и уношење доста течности.

Присуство корона вируса опомиње на обавезно ношење маски, одржавање физичке дистанце и редовну хигијену руку.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *