Детаљна регулација насеља Метино брдо и Бресница

Пред грађанима насеља Метино брдо и Бресница налази се нацрт Плана детаљне регулације.

После презентације у месној заједници, јавног увида у документ публиковања у штмпаним гласилима остала је још само седница комисије за планове, на којој ће сви житељи овог краја града моћи непосредно и аргументовано да образложе неки од својих приговора.

План регулације у овом делу града доноси почетак урбанизације чије би почетно слово било проширење улица, на шта су житељи који су имали већ примедбе у највећем броју случајева и негодовали.

Насеља Метино брдо и Бресница простиру се на површини од 225 хектара где су у највећем делу смештени индивидуални стамбени објекти.

Иако се житељи овог дела града деценијама оправдано жале да је десна обала реке Лепенице у урбаном развоју запостављена, по свој прилици намера града да урбанизује овај крај донеће правила због којих постоје бројни приговори, разграничење јавне и осталих површина, поштовање законског прописа ширине улице и тротоара у пракси значи да ће се у ова два насеља по свој прилици проширивати саобраћајнице.

То су почетни потези у процесу добијања услова за изградњу земљишта и његову намену.

Проширењем улица обезбедиће се простор и услови за изградњу објеката јавне намене, као сто су пословни, здравствени, комунални, објекти социјалне намене.

План детаљне регулације Метиног брда и Бреснице прошао је сву неопходну законску процедуру.

Запостављени део града може да се модернизује, али је први корак у проширењу улица, сто је и сада разлог негодовања житеља Метиног брда и Бреснице.

Из управе за просторно планирање и урбанизам најављено је да ће сви приговарачи бити позвани на отворену седницу комисије за планове и имаће прилику да непосредно са председником комисије образложе своје приговоре.

Од новца у градској каси зависиће и динамика реализације детаљног плана регулације за Метино брдо и Бресницу.

После овог дела града, иста процедура и јавни увид плана регулације уследиће и за месну заједницу Палилула.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *