Пријем за награђене глумце

За добитнике међународних награда, чланове ансамбла Позоришта за децу и Књажевско српског театра, у Скупштини града приређен је пријем.

Успех овдашњих позоришта још једном је потврдио присуство Крагујевца на културној мапи Србије, оцењено је приликом сусрета глумаца и представника Градске управе.

Позориште за децу је једно од најмљађих у земљи а већ има јубиларних педесет награда.

На међународном фестивалу у Подгорици представа овог позоришта за најмлађе „Басне из сенке“ донела је у наш град четири награде.

Стручни жири наградио је „Басне из сенке“ Гранд при наградом, наградом за мајсторство глумачког ансанбла, режију и естетско решење.

Иначе на овом међународном фестивалу крагујевачко Позориште за децу по трећи пут осваја значајне награде.

Књажевско српски театар и представа „Опет плаче али сада од среће“ иако на репертоару само годину дана освојила је награде на Фестивалу камерне сцене у Руминији, Гран при за најбољу Балканску представу на фестивалу у Бугарској али и на недавно завршеном фестивалу у Македонији.

Представа је добила три награде. За најбољу глумицу фестивала проглашена је Исидора Рајковиц док је титулу најбољег глумца понео чувени Зијах Соколовић.

Град Крагујевац се још једном потврдио на културној мапи Србије рекао је члан Градског већа Миљан Бјелетић који је лауреатима честитао на успеху.

И позориште за децу али и Књажевско српски театар припреамају се за нове фестивале и представе.

Крагујевачка публика ускоро ће видети премијерно извођење представе „Четири брата“, а Позориште за децу најављује путовање у Венецију и учешће на Међународном фестивалу у Осјеку, Мостару и Требињу.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *