Дигитална платформа као веза струковног образовања и пословног сектора

Развијање веб платформе за повезивање младих, школа и бизнис ментора, основни је циљ пројекта „Дигитално менторство и пракса за младе“, који се реализује у оквиру Еразмус плус програма, уз подршку Европске уније.

Реч је о међународном пројекту спроведеном у осам земаља Европе, а партнер у Србији је био Развојни бизнис центар Крагујевац.

Ова веб платформа младима пружа могућност стицања практичних искустава кроз рад на пројектима, коришћењем дигиталних алата.

Резултати пројекта и искуства ученика представљени су на конференцији у Бизнис иновационом центру.

На овај начин млади из средина, у којима нема довољно компанија и прилика за праксу, могу да пронађу менторе и пројекте за праксу.

У програму је учествовало стотинак ученика из 16 школа из осам европских земаља.

Циљ је да овај програм, методологија, платформа и резултати истраживања буду представљени свим заинтересованим школама које желе да у свој рад уведу дигитално менторство.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *