Дијабетес поподне у Вашаришту

У организацији Друштва за борбу против шећерне болести Крагујевац, у Вашаришту је одржан здравствени скуп под називом Дијабетес поподне.

Догађају је присуствовало око осамдесет пацијената оболелих од дијабетеса којима су лекари и стручни сарадници говорили о превенцији, лечењу и контоли ове комплексне болести.

Скуп је отворила чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић.

Дијабетес поподне посвећено је едукацији и информисању како самих чланова Друштва за борбу против шећерне болести Крагујевац тако и грађана који се свакодневно у свом окружењу сусрећу са овом болешћу.

Осамдесетак пацијената оболелих од дијабетеса присуствовало је овом догађају, а лекари и стручни сарадници говорили су им о превенцији, лечењу, контоли ове комплексне болести, али и о њиховим правима.

Локална самоуправа редовно подржава све пројектне активности крагујевачког Друштва за борбу против шећерне болести, казала је чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамњановић, која је отворила овај здравствени скуп.

Она је истакла да је крагујевачко удружење по својим активностима постало препознатљиво не само у Србији, већ и у региону.

Друштва за борбу против шећерне болести у Крагујевцу постоји од 1995. године, а кроз овакве активности уједно и позивају нове чланове да се придруже удружењу, да не буду сами у борби са овом болешћу јер је лакше делити заједнички проблеме, а удружење нуди разне врсте подршке стручне, лекарске и правне.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *