Ђорђе Милосављевић у емисији „Суграђани“

На Великом школском часу у Шумарицама ове године изведена је драма „Нисам крив што сам жив“ за коју је сценарио потписао Крагујевчанин Ђорђе Милосављевић.

Гледаоци Радио-телевизије Србије недељом, од 20 сати, прате серију „Корени“ за коју је сценарио, такође, написао Милосављевић.

У емисији „Суграђани“ која је на нашем програму сваког уторка од 20 сати, Милосављевић говори о свом стваралачком раду, Крагујевцу у коме је живео од рођења до поласка на студије, али и свом приватном животу.

Поштоваоци и љубитељи филма и телевизијских серија уживали су у бројним остварењима које потписује сценариста и редитељ Ђорђе Милосављевић.

„Точкови“, „Небеска удица“, „Сва та равница“, „Јесен стиже, дуњо моја“, „Наташа“, „Ринге раја“ само су неки од њих.

Серија „Корени“, по роману књижевника Добрице Ђосића, за коју је сценарио урадио Милосављевић изазвала је велико интересовање домаће публике.

Плејада популарних српских глимаца успешно носи причу једног времена и политичких превирања у Србији с једне стране, а са друге тешку породичну драму Катића из Прерова.

Серију није заобишла негативна критика да је сценариста изменио назив политичке партије која се помиње у роману.

Милосављевић на Факултету драмских уметности предаје драматургију и наводи да као професор уочава велики таленат својих студената.

Живи у Земуну, а после предавања на факултету одушак тражи на Дунаву, на Земунском кеју који је, како наводи, одлично место за медитацију и опуштање.

О његовом приватном животу се мало зна, а гостујући у емисији „Суграђани“ Радио-телевизије Крагујевац наводи да воли џез, спортски програм га уопште не интересује и како каже не воли путовања.

Напротив, увек борави на истим местима, а то су: Земун, Крагујевац, Гроцка и Херцег Нови. Ипак, ускоро путује у Енглеску, у Кембриџ како би посетио своју сестру.

Као сценариста и редитељ добитник је више признања од којих му је најдража награда „Исидора Секулић“ коју је добио за роман „Ђаво и мала госпођа“.

Као студент, на путу од Крагујевца до Београда периодично је путовао, па је на том путу и настала инспирација за роман.

Крагујевац, како каже, воли изнад свега и наводи да ће подршку и сваку врсту сарадње радо пружити глумцима Књажевско-српског театра са којима радо сарађује.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *