Ђорђе Пауновић – омиљени професор

Један од омиљених професора Прве крагујевачке гимназије био је Ђорђе Пауновић који је у овој школи предавао предмет Српски језик и књижевност.

У гимназији је радио тридесет година као професор али је у богатом историјату ове школе забележено да је био и њен ученик и директор.

У емисији Суграђани која је на програму Радио телевизије Крагујевац у уторак од 20 часова професор Пауновић говори о свом педагошком раду и бројним генерацијама којима је предавао.

Ђаци углавном заволе школу захваљујући учитељима. Пензионисани професор Ђорђе Пауновић радо се сећа свог учитеља који је био његов узор па је и уписао учитељску школу која је некада радила у Крагујевцу.

Током радног века радио је на Косову и Метохији у околини Ивањице, у крагујевачким околним селима али и школама „Милутин и Драгиња Тодоровић“ и „Радоје Домановић“.

У Првој крагујевачкој гимназији остао је упамћен као професор кога су ученици волели и поштовали.

За профеосора Пауновића крагујевачке Шумарице имају посебан значај јер је током свог педагошког посла који је обављао пуних четрдесет година радио у припремању часописа „Велики школски час“.

Осим тога био је активан и у спортском друштву Раднички. У трећем животном добу како каже ужива јер путује са својим некадашњим колегама, дружи се и време проводи са унуцима.

У новом циклусу емисија Суграђани која је на програму наше медиске куће сваког уторка од 20 сати професор Пауновић говори о свом педагошком послу и бројним генерацијама које га памте као омиљеног професора.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *