“Археолошка истраживања на аутопуту” – промоција књиге

У Народној библиотеци у Крагујевцу организована је промоција књиге под називом “Археолошка истраживања на аутопуту Е-80 и Е-75”.

Реч је о књизи у којој су представљени резултати археолошких истраживања које је Завод за заштиту споменика културе из Крагујевца у сарадњи са партнерима из Ниша спровео на трасама аутопута Е-80 и Е-75 у периоду од 2015. до 2016.године.

“Археолошка истраживања на аутопуту Е-80 и Е-75”, назив је нове књиге руководица истраживања археолога Тониа Черкова и Александра Алексића из Завода за заштиту споменика културе из Ниша.

Реч је о књизи у којој су представљени резултати археолошких истраживања које је спроведено на трасама аутопута Е-80 и Е-75 у периоду од 2015.до 2016. године.

Реализацију овог пројекта омогућили су Завод за заштиту споменика културе из Крагујевца.

Иначе, сви изведени археолошки радови били су у склопу изградње Коридора 10, које је финансирало предузеће Коридори Србије.

Археолошка истраживања на овим деоницама пружила су многобројна сазнања о животу људи у овом делу Србије у различитим епохама, и могу представљати допринос за нека будућа истраживања дуж најзначајнијих природних саобраћајница Европе.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *