Ђорђевић: Биће објављена листа послодаваца који крше закон

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић апеловао је на послодавце да не отпуштају раднике док је на снази ванредно стање, и најавио да ће бити објављена листа свих оних који су незаконито дали отказ запосленима.

Ђорђевић је, гостујући на ТВ Пинк, поновио позив послодавцима да не отпуштају раднике и да се стрпе јер ванредно стање неће трајати заувек.

С једне стране да будемо хумани и солидарни, али, нажалост, постоје занимања у којима данас нема посла и организовали смо да већ од данас Национална служба за запошљавање електронским путем прима пријаве свих оних који су остали без посла и да они на тај начин остваре право на надокнаду која им припада, указао је министар.

Према његовим речима, Министарство ће имати прецизније информације већ данас када крене онлајн пријава, мада већ и сада има пријаве радника због отпуштања.

Инспекторат рада ће на основу тих пријава, како је истакао, проверавати где су радници отпуштени, а да то није учињено у складу са законом, након чега ће предузимати мере.

Имамо неколико модела за исплату пензија, представићемо их Влади Србије и Кризном штабу и видећемо који ћемо применити, додао је министар, уз напомену да је основни задатак да све буде безбедно и да људи остваре своја права.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.