Ђурђевдански карневал – 13 година у дечјим срцима

Тринаесту годину за редом у Крагујевцу је одржан дечији Ђурђевдански карневал, коме су се поред овдашњих учесника придружили и бројни гости из других градова.

Двочасовна манифестација, која је обухватила дефиле од Великог парка до платоа испред Крста, заокружена је раскошним музичко плесним програмом и проглашењем најбоље карневалске маске.

У односу на претходне године, у овогодишњем дефилеу учествовали су и представници Војске, полиције, градских предузећа и службе Хитне помоћи.

Дечји Ђурђевдански карневал окупио је ученике крагујевачких школа, предшколских установа, спортских и плесних клубова.

На свој начин маскирани пристигли су и малишани који не похађају обданишта.

После шетње централним градским саобраћајницама, на бини код Крста бирала се најлепша карневалска маска, уз сјајан програм најмлађих учесника.

У другом делу колоне у којој су били крагујевачки бајкери, љубитељи фића и представници свих републичких и градских установа и предузећа заокружен је дефиле. Сви су наставили дружење са грађанима на тргу Слободе, испред Скупштине града.

Шаренило боја потпуно је освојило централне градске улице. Крагујевачким учесницима придружили су се и гости са Косова.

Из Лајковца, дошла је група Пингвин, деца из Предшколске установе Лептирић, као и представници Федерације европских карневалских градова који нашу земљу представљају на карневалима од Сан Марина до Бразила.

Двочасовна манифестација која је обухватила дефиле од Великог парка до платоа испред Крста, заокружена је раскошним музичко плесним програмом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *