Ђурђевдански карневал на екрану РТК

Крагујевац Дан града ове године прославља у условима ванредног стања. 

Први пут од оснивања, шарена карневалска поворка није прошетала градским улицама. Услед пандемије коронавируса, Ђурђевдански карневал преселио се на мали екран наше телевизије.

Ове године, у такмичењу за најбољу маску Ђурђевданског карневала, кроз елекетронски дефиле на програму Телевизије Крагујевац, а у организацији Градске туристичке организације, учествовало је 370 малишана.

Стручни жири је ове године, прогласио 15 најбољих маски у две категорије.

Неуобичајена слика 6. маја у Великом парку.

Ове године изостао је традиционални дефиле градским улицама, али су најмлађи имали прилику да учествују у Дечјем ђурђевданском карневалу, који је ове године био прилагођен телевизијском формату.

Малишани су своје маске представили на програму Радио-телевизији Крагујевац  и тако учествовали у „трци“ се за неку од награда.

Стручни жири је ове године прогласио 15 најбољих маски у две категорије.

У категорији појединачне маске најбоља је била Ђурђа Пантовић, док је најбољу групну маску ове године направила породица Николић.

Организатор ове традиционалне манифестације која се у Крагујевцу одржава од 2005. године, Градска туристичка организација очекује да ће се већ следеће године градом орити радосни смех маскираних малишана и да ће продефиловати највећи до сада Ђурђевдански карневал који ће бити заокружен богатим музичко-плесним програмом код Крста.

Тако ће, још једном, најлепша слика из Крагујевца обићи свет.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.