Здравствени радници, полицајци, ватрогасци, волонтери – хероји Крагујевца

Током ванредног стања,поред здравствених радника, полицајци, припадници ватрогасне јединице и волонтери били су у првим редовима одбране од вириса Корона.

Иако су 24 сата дневно били на услузи грађанима, уместо умора, зраче позитивном енергијом и оптимизмом. Дан града смо прославили и са овим крагујевачким херојима.

Полицијска управа Kрагујевац, Ватрогасно спасилачка бригада и Ситуациони центар раде 24 часа како би грађанима пружили потребну помоћ у свим ситуацијама.

У току ванредног стања Полицијска управа Kрагујевац је у сарадњи са Kризним штабом града Kрагујевца поред редовних активности помагала најстаријим суграђанима како би имали све што је потребно од заштитне опреме да безбедно обаве куповину.

Полицијска управа Крагујевац је током свих дана ванредног стања пратила контакте заражених Ковидом 19 и проверавала особе у изолацији.

Да су одлично обављали свој посао потврђује и мали број заражених особа у Крагујевцу.

еститајући Дан града начелница ПУ Kрагујевац осврнула се на добру сарадњу са осталим институцијама и успешну борбу против епидемије Kорона вируса у нашем граду.

Од 15. марта и увођења ванредног стања Ватрогасно спсилачка бригада Kрагујевац до данашњег дана имала је 265 интервенција.

Ватрогасци спасиоци су спремни за реаговање у свим ситуацијама и на услузи су грађанима 24 часа, тако је било и за Ђурђевдан.

Ситуациони центар оформио је Kризни штаб града Kрагујевца како би суграђани на време добијали све потребне информације и помоћ током ванредног стања.

При формирању Ситуационог центра ,оператери кол центра примали су и до 250 позива док је данас тај број знатно мањи.

Уз честитке грађанима Kрагујевца за Дан града дежурне службе полиције, ватрогасаца и Ситуационог центра обећавају сугрђанима да ће и у наредном периоду бити спремни да пруже сву потребну помоћ да на што лакши начин превазиђу тешка времена.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *