До марта 2020. израда пројектне документације за реконструкцију “Чика Даче”

Стадион Чика Дача, један је од три велика у држави који ће бити потпуно реконструисан, док ће у Србији бити изграђено шест нових стадиона до 2021.

После тога сви стадиони у земљи требало би да имају све УЕФА стандарде.

Директор владине Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић раније је потврдио ову информацију, док је градоначелник Крагујевца Радомир Николић објавио да је израда пројекта поверена компанији “Про инг”.

Николић је најавио да ће највероватније атлетска стаза бити одвојена од фудбалског стадиона и изјавио за Телевизију Крагујевац да ће град добити и Атлетски стадион.

Стадион Чика Дача требало би да добије савремен, функционалан и изглед по свим европским стандардима највише категорије.
Крајњи циљ државе која стоји иза изградње или реконсктрукције девет стадиона у земљи је да сви поседују УЕФА стандарде.

Раније је најављено да ће држава обезбедити 10 до 12 милиона евра за почена улагања у реконсктрукцију стадиона.

Стадион Чика Дача после грађевинских измена требало би да прима 25 хиљада гледалаца, што значи да ће испуњавати услов да се на његовом терену играју међународне утакмице.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *