“На ливади вечности” – од Учитељске школе до Факултета педагошких наука

У Универзитетској галерији представљена је монографија под називом “На ливадици вечности”.

Књига коју прати истоимена документарна изложба, тематски се односи на историјат Учитељске школе у Јагодини која је касније прерасла у Педагошку академију Универзитета у Крагујевцу.

Поводом 25 година рада Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу и 120 година од оснивања Мушке учитељске школе у Јагодини публикована је монографија “На ливади вечности – од Учитељске школе до Факултета педагошких наука у Јагодини (1898-2018)”.

Монографија садржи богату фотографско-документарну грађу и урађена је на основу релевантне литературе и уз консултовање бројних извора.

У монографији и на изложби први пут се представљају одређена документа и приче које су до сада биле непознате широј јавности.

На отварању изложбе наступио је оркестар Факултета педагошких наука из Јагодине који је музичким нумерама обогатио програм.

Аутори монографије су проф. др Виолета Јовановић и проф. др Илијана Чутура, док је аутор изложбе Јелена Здравковић, виши кустос Педагошког музеја у Београду.

Изложба је отворена до 28. септембра и може се погледати у Универзитетској галерији у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *