Дочек за Тандем 16

За успешно окончан Тандем 16 бициклистичког маратона Крагујевац – Мостар данас је у Скупштини града за учеснике ове манифестације организован свечани пријем.

Пут Мостара кренуло три тандема и 20 бициклиста уз пратњу, који су прешли више од 400 километара.

Пут побратимског града Мостара, дужине 400 километара, на траси четири етапе са завршетком и почетком у Ужицу, Вишеграду и Сарајеву, успешно су прешла три тандема и 20 бициклиста.

Главни им је циљ био да пренесу поруку и пруже подршку особама оштећеног вида.

За учеснике манифестације организован је свечани пријем у Скупштини града где их је поздравио помоћник градоначелника за унапређење и развој спорта, Никола Урошевић.

Манифестација Тандем бициклистички маратон Крагујевац – Мостар, настала је 2004 године у част обновљеног моста на Неретви, када је поход пријатељства двоточкаша постао омиљена манифестација бициклиста из Србије, што је био и циљ бициклиста оштећеног вида.

На иницијативу параолимпијског клуба Јуниор, ова манифестација успешно и до данас траје и мостовима пријатељства спаја спортисте и параспортисте два побратимска града, истакла је Гордана Дамњановић, члан Градског већа.

На учешћу скакача у воду у Мостару, крагујевчанин Стефан Јевтић из клуба Крагујевац, освојио је друго место.

На 16 бициклистичком тандем маратону возили су бициклисти из Јагодине, Лесковца, Чачка, Краљева и Италије, а њима су се придружиле и две девојке.

Покровитељи манифестације били су Амбасада Босне и Херцеговине и градови кроз које су бициклисти пролазили, а подршку идеји од почетка пружају градови побратими Мостар и Крагујевац.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *