Дођите на Традиција фест 13. и 14. јуна на Тргу Радомира Путника

У Крагујевцу ће 13. и 14. јуна, на Тргу војводе Радомира Путника, бити одржан трећи „Традиција фест“.

Овај дводневни музички фестивал организује Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“, у сарадњи са Градском туристичком организацијом Крагујевац и Домом омладине, а под покровитељством града.

На фестивалу „Традиција фест“ већ три године уназад наступају истакнути певачи солисти, инструменталисти и музичари који баштине традиционалну музику.

И ове године припремљен је квалитетан музички програм који почиње 13. јуна, на Тргу војводе Радомира Путника, Ревијом народних ношњи.

У оквиру омажа посвећеног Драгиши Недовићу, од 21 сат наступају: Бора Дугић, Бобан Продановић, Александар Тирнанић, Давор Јовановић, и оркестар Славка Митровића Цалета.

Друго фестивалско вече, од 20.30 наступа Звонко Богдан са својим тамбурашима, а томе ће од 19 часова претходити представљање традиције шумадијске ракије.

Градска туристичка организација припрема богат излагачки садржај.

Реч је о аутентичним укусима Шумадије, кроз понуду Удружења пивара, Винско-ракијског хаба, дестилерија и удружења која се баве домаћом радиношћу.

У Кући Ђуре Јакшића, 14. јуна биће одржана трибина „Традиција у савременом добу“ на којој ће они који се баве традицијом говорити о свим изазовима са којима се сусрећу.

Након Фестивала, ЦЗНТК „Абрашевић“ организује 21. јуна полугодишњи концерт школа народних игара и млађих ансамбала у Основној школи „Станислав Сремчевић“, а потом ће једна ансамбл наступити у Београду, на Дечјој колонији, манифестацији коју организује Национални ансамбл „Коло“.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *