Договорен начин испоруке робе домовима за старе и геронтолошким центрима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Зоран Ђорђевић одржао је састанак са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом, на којем је установљен начин испоруке потребне робе најстаријим грађанима који живе у геронтолошким центрима и домовима за старе.

Том приликом је постигнут договор о томе да Привредна комора Србије упути свим установама за смештај најстаријих грађана инструкцију којом су јасно дефинисана правила и начини испоруке.

Ђорђевић је рекао да је овај предлог усвојен након састанка Kризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести COVID-19 по привреду, којем је председавао председник Србије Александар Вучић.

Наши најстарији грађани су, како је истакао, заиста најугроженији када је у питању коронавирус и зато смо предузели све мере како бисмо их заштитили.

Обезбеђивање потребних намирница, лекова и других потрепштина је најбољи начин да им помогнемо да овај тежак период лакше преброде, рекао је министар, изразивши захвалност ПКС на подршци.

Он је још једном истакао да у геронтолошким центрима и установама за смештај корисника социјалне заштите на територији целе Србије, које су у надлежности Министарства, нема оболелих од вируса COVID-19.

Ђорђевић је навео да је у сталној комуникацији са свим надлежнима који му свакодневно јављају најновије информације, и подсетио на то да ће јавност бити обавештена о свим актуелностима у вези са поменутом ситуацијом и путем сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *