Докапитализација предузећа “Шумадија” са 70 милиона динара

Усвајањем измене Одлуке о оснивању Слободне зоне Шумадија, Одлуке да град прихвати оснивачки удео у Предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом “Шумадија” доо Крагујевац и тиме помогне опстанак фирме, затим низа планова пословања градских предузећа и планова детаљне регулације, настављен је после летње паузе рад градског парламента.

Двадесетседму седницу Скупштине града обележио је и бојкот одборника опозиције који нису учествовали у раду локалног парламента.

Најзначајнија одлука 27. редовне седнице Скупштине града је Предлог одлуке о улагању у капитал привредног друштва и давању претходне сагласности за прихватање оснивачког удела у Предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом “Шумадија” доо Крагујевац.

Пре шест година тадашња Шумадија дес скоро да је била на ивици опстанка. Радници су били у штајку, без примања. Држава и град заједничким напорима су ово предузеће довели у стање ликвидности и намирили сва дуговања. Остало је још измирити потраживања радника за нето зараде у износу од 65 милиона динара.

Одборници су прихватили предлог Одлуке о бравишној такси, остваривању права на сталну месечну новчану помоћ деце палих бораца, предлог о конверзији потраживања града у трајни улог у капиталу “Симпо” АД Врање, изменама статута и финансијским програмима пословања градских предузећа, агенција и привредних друштава.

Медицина рада која је избегла ликвидацију мора да промени правни облик, јер од 2020. године све здравствене установе прелазе у надлежност Републике. Одборничка већина дала је сагласности за пренос оснивачких права града у Заводу на Републику.

Прихваћена је и измена Одлуке о оснивању Слободне зоне “Шумадија”, а већином гласова одборника, у области урбанистичког уређења, усвојено је дванаест предлога планова или измена планова детаљне регулације.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *