Доктор из Шпаније поново оперише у Крагујевцу

Један од најбољих спиналних хирурга проф. др Норберто Вентура обавиће у Клиничком центру у Крагујевцу пет операција.

Овом приликом биће обављени и консултативни прегледи.

Планирано је да професор из Шпаније у сарадњи са ортопедима Клинике за ортопедију и трауматологију у Крагујевцу прегледају двадесеторо пацијената.

Добра сарадња са овим лекаром светског гласа има велики значај за спиралну хирургију у Крагујевцу имајући у виду да је почетком године отворено и Одељење спиралне хирургије на Клиници за ортопедију и трауматологију Клиничког центра.

Професор Норберто Вентура боравиће у Крагујевцу пет дана.

Он је сада део тима за спиналну хирургију Клинике за ортопедију и трауматологију а његове колеге ортопеди наводе да је светски стручњак дао изузетан допринос у развоју спиналне хирургије у Крагујевцу.

Операције које у ранијем периоду нису могле да буду реализоване сада се обављају без икаквих проблема.

Професор Вентура високо оцењује сарадњу са колегама из Крагујевца и наводи да је до сада обављено преко 30 компликованих операција деформитета кичме код деце и младих.

У Клиничком центру у Крагујевцу наредних пет дана професор Вентура ће у сарадњи са крагујевачким ортопдеима оперисати петоро пацијената.

Биће обављени и консултативни прегледи са пацијентима који чекају операцију.

Резултати лечења у области спиналне хирургије која се односи на деформације кичненог стуба код деце и младих имају све веће резултате у Крагујевцу.

Долазак професора Вентуре у Клинички центар Крагујевац у коме се лечи преко 2 милиона пацијената има велики значај.

Професор светског гласа ипак наводи да је још много тога потребно урадити када је реч о овој области медицинског лечења.

Сарадња Клиничког центра у Крагујевцу, Одељења спиналне хирургије Клинике за ортопедију и трауматологију са професором Вентуром биће настављена и у наредном периоду.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *