Докторска школа бренд ФМН

Декан Факултета медицинских наука проф. др Владимир Јаковљевић уручио је индексе 16. генерацији студената докторских академских студија. 

Због актуелне епидемиолошке ситуације, додела је организована у три термина.

Докторске студије у области медицине, Факултет медицинских наука успоставио је 2005. године и први акредитовао студијски програм докторске студије – Докторска школа медицинских наука.

И ове године владало је велико интересовање студената за упис на докторске акдакемске студије, тако да је другу годину за редом Факултет медицинских наука попунио акредитациону квоту уписом 98 студената.

Декан проф. др Владимир Јаковљевић подсећа да су докторске студије бренд Факултета медицинских наука, по њима је Факултет постао препознатиљив у свету у области научно-истраживачког рада, броја научних радова објављених у престижним међународним часопсима, а омогућио је и да се у великој мери створи сопствени квалитетан кадар ове наставно-научне установе.

Од ове године пооштрени су услови за стицање звања доктор медицинских наука, што је један од начина да се унапређују студије и секлектују најбољи кадрови да остану на Факултету и након завшетка студија.

Прва предавања почеће следећег викенда и то преко интернет платформе Факултета медицинских наука.

Очекивања су да ће током читавог семестра, због пандемије корона вируса, настава бити организована на тај начин.

Студије на Докторској школи Факултета медицинсих наука трају три школске године, односно шест семестара, и студенти по завршетку стичу научни назив доктор медицинских наука.

До сада је на овом Факултету докторску дисертацију успешно одбранило око 600  кандидата.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *