Одржано такмичење из медицинске физике и електронике

У Институту за физику Природно-математучког факултета у Крагујевцу одржано је такмичење ученика средњих школа из области медицинске физике и електронике.

Средњошколци из неколико градова у Србији дошли су у Крагујевац и показали своје знање, умеће и креативност у овој области.

У време пандемије корона вируса, примена медицинске физике има огроман значај, навели су професори крагујевачког ПМФ-а који су оцењивали такмичаре.

Пројектни задаци које су решавали тимови средњошколаца били су организовани у неколико области Медицинске физике.

Робот са УВ лампом за стерилизацију просторије, безконтактно мерење температуре, медицинска наруквица за мерење виталних параметара биле су радне области у којима су се надметали такмичари.

Примена медицинске физике у време пандемије корона вируса са којом се суочавају готово све земље света има велику улогу у времену у коме живимо.

Медицина и физика се у многим областима прожимају, па је организовање такмичења из ове области за средњошколце који воле да истражују и експериментишу, креирају и стварају, добар подстрек за наставак њиховог школовања на Институту за физику Природно-математичког факултета.

Своје знање и креативност у области медицинске физике, поред младих Крагујевчана, показали су и тимови средњошколаца који су дошли из Београда, Ниша, Пожеге, Јагодине, Ћуприје.

Презентација њихових радова организована је у холу Института за физику крагујевачког Природно-математичког факултета.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Одржано такмичење из медицинске физике и електронике”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.