Долазак Сименса доприноси побољшању привредне слике града

Долазак Сименса у Крагујевац значајно ће допринети побољшању привредне слике града и околних општина, а одразиће се и на градски буџет, сматра Ивица Момчиловић, заменик градоначелника.

Према његовим речима, овај пројекат практично би требало да заживи до краја године. Очекује се да ће у новофоримраној Радној зони „Собовица – Лужнице“ бити запослено више хиљада људи.

Отварање нових радних места у новоформираној Радној зони „Собовица – Лужнице“, која се инфраструктурно опрема за потребе компаније Сименс, највећа је корист коју првентсвено грађани, а затим и град и Шумадијски округ, имају од овог пројекта, сматра Ивица Момчиловић, заменик градоначелника Крагујевца.

Он је, гостујући у „Епицентру“ Телевизије Крагујевац, нагласио да је реч о значајној инвестицији, која не би могла да буде реализована без директне подршке Владе Републике Србије и председника државе.

Инфраструктурни радови у индустријској зони Собовица – Лужнице су у току и требало би да буду завршени до краја године.

Долазак Сименса у Крагујевац значајно ће допринети побољшању привредне слике града, а очекује се да ће овим пројектом бити подстакнут и развој других делатности.

У локалној самоуправи сматрају да је ово позитиван сигнал за све потенцијалне инвеститоре.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *