Домаћи привредници из Раче на списку значајних шумадијских извозника

Успешно пословање привредних субјеката на територији општине Рача у значајној мери доприноси спољнотрговинској размени и суфициту привреде Шумадијског управног округа.

За то су заслужне не само иностране компаније које послују у Рачи, већ и домаће фирме.

Добрим извозним резултатима привредних активности Шумадијског управног округа доприноси погон “Наш мед“ у Рачи, који више од 90% производа пласира на инострано тржиште.

Прехрамбени производи породичне фирме “Интеркомерц“ стижу чак до Сједињених Америчких Држава, док локална самоуправа спроводи низ активности које су неопходне како би се пратио раст привреде.  

На териорији Раче доминантна је пољопривредна производња, којим се бави нешто више од 70 одсто становника ове општине настањених на сеоском подручју.

План општинске управе је да кроз подршку подизању нових засада полуинтензивну пољопривредну производњу претвори у интензивну воћарску.

Стварањем повољног пословног амбијента локална самоуправа уједно ствара и боље услове за живот мештана Раче.

Циљ општинске управе је да садашње становнике мотивише да овде остану, а младе да се након завршетка школовања врате у Рачу и у њој наставе живот.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *