Домови Крагујевчана у најхладнијим данима топли и преко ноћи

Енергетика је, услед ниске температуре, претходних дана увела режим двадесетчетворочасовног грејања, како би домови Крагујевчана били топли и током ноћи.

Градска топлана на залихама има довољно енергената и спремна је за нове ледене таласе.

Без обзира на ниску температуру ваздуха које је била и на десетом подеоку испод нуле, до сада није било већих хаварија на дистрибутивној мрежи градске топлане.

Крагујевачка Енергетика је спремно дочекала и ову зиму, на време је урађен ремонт система, а снабдевеност енергентима је довољна за остатак грејне сезоне.

Током празника у домовима око 22.000 корисника даљинског грејања радијатори су били топли и током ноћи.

Због ниске температуре режим двадесетчетворочасовног грејања је био на снази и претходних дана како у стамбеним просторијама температура не би била нижа од оне која је предвиђена за зимски период.

У случају пада температуре овај режим биће практикован и у наставку грејне сезоне.

Дистрибутивна мрежа одржава се по потреби и дежурне екипе Енергетике су спремне да у сваком тренутку реагују у случају хаварије како би у најкраћем року отклониле квар и пружиле корисницима што квалитетнију услугу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.