Донација Удружењу “Свети Василије Велики”

Италијанска хуманитарна организација ОНЛУС уз подршку Удружења “Међународна радничка солидарност” донирала је специјализовано комби возило Удружењу за помоћ деци и младима са сметњама у развоју “Свети Василије Велики” у Маршићу.

Ово је трће возило које је у Крагујевац стигло захвајујући пријатељима из Италије. У име града Крагујевца уручивању донације присуствовала је чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту Гордана Дамјановић, запослени Основне школе “19 октобар” из Маршића, грађани овог приградског насеља и родитељи деце ометене у развоју.

Специјализовано возило које су Удружењу “Свети Василије Велики” у Маршићу поклонили чланови хуманитарне организације ОЛУС из Италије имаће велики значај за превоз деце и младих са сметњама у развоју.

У овом удружењу деца са посебним потребама бораве три пута недељно. Стручни тим који чине психолози, педагог, дефектолог и медицинска сестра ради са шездесеторо деце са сметњама у развоју.

Представници италијанске хуманитарне организације ОЛУС, боравили су у Удружењу “Свети Василије Велики” и прошле године и како кажу сагледали све проблеме у раду овог удружења.

Том приликом сагледали су неопходност оваквог возила, а уз посредовање Удружења “Међународна радничка солидарност” и Православне заједнице из Трста возило је допремљено у Крагујевац.

Специјализовано возило за превоз особа са инвалидитетом које има хидрауличну платформу погодну за улазак инвалидских колица поседује Агенција за Градски саобраћај која свакодневно превози 37-оро младих и деце које је купио Град Крагујевц.

Овакво возило поседује Удружење параплегичара и квадриплегичара, Завод за збрињавање одраслих “Мале Пчелице”, Завод за хитну медицински помоћ Крагујевац, а захваљујући италијаноској хуманитарној организацији ОЛУС сада и Удружење “Свети Василије Велики” у Маршићу.

Планови удружења “Свети Васијије Велики” из Маршића су велики. Недавно су купили преко тридесет ари плаца на коме ће бити изграђен нови објекат за боравак деце ометене у развоју после смрти родитеља.

На простору који је у власништву Месне заједнице Маршић ускоро подижу пластенике у којима ће гајити зачинско и ароматично биље а у плану је и узгој домаћих животиња и живине.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *