Ускршње дружење у Спортском центру “Искра”

У Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом “Искра” поводом ускршњих празника организовано је држење спортиста и деце која су украшавала и фарбала ускршња јаја.

Деца која тренирају тријатлон у оквиру тријатлон кадета Србије дошла су из Панчева како би се дружла са децом и младима који се окупљају у овом центру.

Ансамбл “Смиље” приредио је краћи програм у коме је учествовала дванаестогодишња слепа девојчица Искра Миленковић из Аранђеловца, свирала су и деца из Школе за музичке таленте из Ћуприје, а активисти удружења “Бирам Крагујевац” подржали су ово дружење.

Просторије Центра “Искра” биле су пуне деце, младих и њихових родитеља који су и ове године поновили прошлогодишње дружење на Велики петак.

Креативност и маштовитост показали су најмлађи тријатлон спортисти, Кадети тријатлона Србије, фарбајући ускршња јаја у жељи да пруже подршку и увеличају ускршње празнике особама са инвалидитетом.

У “Искри” наводе да имају одличну сарадњу са тријатлонцима који редовно тренирају у овом Центру, а дружење уочи најрадоснијег хришћанског празника уз фарбање и украшавање јаја постаће део традиционалног окупљања у “Искри”.

Долазак у “Искру” деци која тренирају тријатлон која су са својим тренером дошла у Крагујевац из Панчева представља велико задовољство јер је ово начин да покажу колико је важна подршка особама са инвалидитетом у дружењу са вршњацима.

Предпразнично дружење у “Искри” обогатио је музички програм који су припремили најмлађи чланови Српског ансамбла “Смиље”, деца из Школе за музичке таленте из Ћуприје, слепа девојчица Искра Миленковић из Аранђеловца.

Чланови удружења “Бирам Крагујевац” припремали су рибљу чорбу у котлићу коју су у поподневним сатима дегустирали сви посетиоци “Искре”.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *